Skip to content

Ella Bokor

Violoncelistă

Ella este fondatoarea proiectului MiniCellos, organizator principal al CellEAST Festival, C.D.A. la Catedra de muzică de cameră a U.N.M.B., președinte al Asociației Culturale PlaCello, secretar muzical al C.N.A.T.R. și profesoară la clasa de violoncel în cadrul C.N.A. Dinu Lipatti.
Este membră fondatoare a Ansamblului PlaCello, Duo Cello Jaya și Ludens Piano Trio, alături de care a realizat turnee naționale începând cu anul 2016. De asemenea, a susținut turnee internaționale în Irlanda, Vietnam și Moldova.
Dintre cele mai importante programe culturale, educaționale și festivaluri la care fost invitată sunt: Festivalul SoNoRo, ICon Arts, International Klaipėda Cello Festival, SoNoRo Conac, Isa16 – International Summer Academy, Villa Musica, Cello Fundamento Vietnam, Plovdin Chamber Music International Festival, Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul de Muzică din Salonic, Baroque Week, Bucharest Music Film Festival, Simn Festival, TIFF, Festivalul Meridian, ConnectArts și SoNoRo Interferențe.
De-alungul carierei artistice a susținut concerte alături de muzicieni de prestigiu precum: Alexander Bouzlov, Blaise Déjardin, Chu Yi-Bing, David Grimal, Jan-Erik Gustaffson, Alexandra Guțu, Diana Ketler, Sergey Malov, Cristian Măcelaru, Alissa Margulis, Marie Luise Neunecker, Valentin Răduțiu, Denis Severin și Răzvan Popovici.
Violoncelista a absolvit studiile de Licență, Master și Doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București la clasa Prof. Univ. Dr. Marin Cazacu și a studiat prin bursa Erasmus în Germania la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main.
CD-ul Tales este o realizare a Duo Cello Jaya, formație camerală cu o activitate artistică de zece ani, care are în repertoriu peste 10 lucrări compuse și dedicate acestui ansamblu cameral.
A colaborat cu orchestre precum: Les Dissonances, Filarmonica „George Enescu”, Richard Wagner International Orchestra și Orchestra Națională Simfonică a României.

MiniCellos sau cei mai importanți pași în lumea muzicală a tinerilor violonceliști

MiniCellos este un masterclass dedicat copiilor care sunt la început în studiul violoncelului, dar și copiilor avansați, cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
MiniCellos face parte în 2023 pentru al patrulea an din Academia ICon Arts Transilvania unde, alături de violoncelista Ella Bokor, cei mici vor avea ocazia să învețe cum să îndrăgească violoncelul printr-un program atractiv. Timp de o săptămână copiii își vor îmbogății repertoriul și tehnica, se vor familiariza cu improvizația, vor învăța cum să îngrijească instrumentul și multe altele. Cei mici vor avea parte atât de lecții individuale cât și de lecții de muzică de cameră, toate culminând cu concertul MiniCellos și momentul muzical special rezervat în concertul final al tuturor claselor din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania.
Pe parcursul masterclass-ului, violonceliştii MiniCellos vor avea ocazia să asiste la lecţiile de violoncel susţinute de profesorul invitat Dragan Djordjević şi la concertele organizate în cadrul Academiei ICon Arts Transilvania.

Pentru acest Masterclass-ul MiniCellos sunt disponibile doar 5 locuri.

Perioada: 28 iulie – 5 august 2024
Pentru a vă înscrie la acest curs din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania, vă rugăm:

  • să redactați o scrisoare de intenție în urma căreia se va face selecția finală de către coordonatoarea cursului. Vă rugăm să menționați de cât timp studiază violoncelul și la clasa cărui profesor.
  • data limită de trimitere a scrisorii este 15 mai, iar rezultatele vor fi afișate până la data de 15 iunie 2024.
  • dacă ați fost selectat, vă rugăm să vă alegeți pachetul potrivit (detalii mai jos)
  • să finalizați înscrierea pe site-ul www.iconarts.ro.

IMPORTANT: Fiecare participant va fi însoțit de un părinte pe toată perioada cursului, cheltuielile de cazare și pentru părinte fiind incluse în prețul de mai jos.
Înscrierea este completă în momentul în care a fost achitată taxa integrală a pachetului de participare – chiar dacă plata se face în două rate.
Documentele de mai sus trebuie însoțite de un acord parental, model existent pe site.

Pachete ICon Arts standard

Pachetul 1:
1000 lei – Include doar taxa aferentă cursurilor, pentru perioada 28 iulie – 5 august 2024
Pachetul 2:
3000 lei – Include cazarea pentru copil și un părinte, cursurile și 2 mese/zi pentru copil. Părintele beneficiază doar de cazare și mic dejun.