APEL de propuneri pentru programul COMPOSER IN RESIDENCE ICon Arts Transilvania 2019, cu Diana Rotaru și DAYA CIPTA MARIMBA DUO

Programul Composer in Residence va avea loc în perioada 26-31 iulie, iar participanții (maximum 3) vor fi aleși prin concurs. Tema acestui an este duo-ul de marimbă, iar finaliștii selectați vor compune piese dedicate interpreților japonezi Koya & Yukiko Nakatani, care cântă împreună de 34 de ani, explorând forța creativă a marimbei – așa cum o semnifică și numele ansamblului DAYA CIPTA MARIMBA, în limba indoneziană. Compozitor coordonator: Diana Rotaru.

Lucrările realizate cu ocazia rezidenței vor fi prezentate în premieră în 30 iulie, în cadrul unui concert inclus în calendarul Festivalului ICon Arts, în splendidul Conac Apafi din Mălâncrav.

Apleul se adresează compozitorilor cu vârsta până în 40 de ani (inclusiv). Propunerile se primesc online, până pe 25 Aprilie 2019, la adresa: office@iconarts.ro.
Nu există taxă de înscriere pentru această primă etapă.

În urma selecției, maximum 3 compozitori vor fi invitați să ia parte la programul de rezidență. Rezultatele selecției vor fi anunțate pe pagina iconarts.ro, începând din 5 Mai 2019. Din cei 3 compozitori selectați, unul va primi o bursă integral, iar ceilalți doi câte o bursă parțială reprezentând o reducere de 300 Euro din totalul de 600 Euro (reprezentând costurile de participare).

După publicarea rezultatelor, cei doi compozitori beneficiari ai burselor parțiale vor achita restul de 300 de Euro în contul organizatorului, în cel mult 10 zile de la anunț (costul de participare acoperă cazarea, 3 mese/zi, transport local către concertele Festivalului, workshopul de compoziție și interpretarea lucrărilor, pentru perioada 26-31 iulie).

Partiturile noii lucrări pentru duo de marimba vor fi predate nu mai târziu de 5 iulie 2019.

Plata de 300 Euro se va face în lei, la cursul BNR al zilei, în contul UCIMR IBAN: RO67BTRLRONCRT0477088101, deschis la Banca Transilvania, sucursala Bucur Obor, București. Detalii plată: “Rest taxă de participare program ICon Arts composer in residence”.

Sau, prin PayPal: academia.iconarts@gmail.com

Câștigătorul bursei integrale va beneficia de cazare, 3 mese/zi, transport local către concertele Festivalului, workshopul de compoziție și interpretarea lucrărilor, pentru perioada 26-31 iulie.

Documente necesare (Word sau PDF):

  • Scan dupa actul de identitate
  • Scurtă Biografie (max. a pagină).
  • Scrisoare de recomandare (scanată) de la un compozitor consacrat sau un profesor de compoziție
  • O partitură format PDF a unei lucrări la alegere, compusă anterior, însoțită de înregistrare în format wav/ mp3 sau un link către o platformă de tip soundcloud
  • O scurtă descriere a ideii de lucrare pentru duo de marimbă pe care compozitorul/compozitoarea intenționează să o compună, dacă va fi selectat/ă (max. 10 rânduri)

Compozitorii selectați vor autoriza organizatorii să folosească oricând, în interesul promovării evenimentului, lucrările şi/sau înregistrările din timpul ICon Arts 2019, fără nici un fel de restricţie sau obligaţie financiară. De asemenea, partiturile scrise cu ocazia rezidenței vor purta următoarea mențiune: ”Lucrare scrisă pentru programul Composer in Residence al Academiei ICon Arts Transilvania, 2019”.