Andrei Marcovici

Coordonator orchestra

S-a nascut in 1979 la Reghin jud. Mures in familie de muzicieni, urmand scola de muzica din Sibiu si mai apoi Liceul de Muzica “Octav Bancila” din Iasi, clasa profesor F. Simion. A terminat Facultatea de muzica din Koln-Wuppertal in Germania, studiind cu profesorii C. Roderburg, M. Haus si A. Gillman.

A concertat in diferite ansambluri de muzica de camera si concerte solo cu orchestra, la fel si multe proiecte de muzica contemporana in componente mai deosebite, alaturi de diferiti dansatori, artisti fotografi sau cu diferite companii de teatru.

A participat la diferite Festivaluri, cum ar fi Bayreuth – Das Treffen, Pleystein – Junge Symphony Orchester, Idyllwild – Los Angeles Young Orchester etc., unde a lucrat cu mai multi muzicieni de marca cum ar fi: C. Tielleman, G. Sinopoli, S. Fink, W. Schneider, E. Forrester, L. Livingston etc.

A colaborat cu diferite orchestre in Germania si Romania, cum ar fi: Bonn Sinfonie Orchester, Dusseldorfer Sinfonie Orchester, Bochumer Sinfonie Orchester, Aachen Sinfonie Orchester si altele, unde a cantat sub bagheta a mari dirijori ca S. Baudau, E. Oue, G. Rozhdestvenski, S. Kamioka etc.

Alaturi de Sebastian Gheorghiu si Gabriel Bebeselea, Andrei Marcovici a in infiintat in anul 2009 ansamblul de muzica contemporana Icon Arts si este membru al Orchestrei Nationale Romane din anul 2011.

Descarca CV