2004

Cursurile de Vara de Muzica Contemporana Breaza 2004

Editia II 28 iulie – 08 august

poster_breaza_2004Cuvant inainte

Debutand in 2003 sub forma unui proiect pilot, “Cursurile de Vara de Muzica Contemporana de la Breaza”, au demonstrat faptul ca gesturile comune, pornite din domenii diferite, dar unite prin aplecarea catre cultura, pot da nastere unor evenimente cu ecouri nebanuite. Cea de-a Doua Editie aduce si de aceasta data o provocare. Un Festival Pilot, care va avea loc in paralel cu desfasurarea Cursurilor. Acest Festival se doreste a fi o celebrare a muzicii, o serie de concerte in cadrul carora locuitorii de pe Valea Prahovei sa poata audia capodopere interpretate de artisti de valoare.

Nutrim speranta ca aceste Cursuri, insotite de Festival, vor imbogati viata culturala romaneasca si ca incepand cu cea de-a Treia Editie vom avea argumentele necesare pentru lansarea unei noi provocari, anume: Prima Editie Internationala.

Despre curs

“Cursurile de Vara de Muzica Contemporana de la Breaza” se vor desfasura in perioada 28 iulie – 08 august 2004.

Structurate in patru specializari, anume: compozitie, muzicologie, interpretare si respectiv jazz, cursurile propun o abordare inedita a relatiei intre profesorii indrumatori si cursanti, intr-un cadru eliberat de rigorile academice.

Pe langa activitatile specifice, pentru a pastra caracterul interactiv cu care au debutat aceste Cursuri, o serie de seminarii, sesiuni stiintifice, work-shop-uri si concerte vor oferi participantilor ocazia de a comunica despre problemele actuale, generale sau particulare, ale contextului sociocultural in care se afla astazi muzica.