2010

Cisnadie & Sibiu 25 Iulie – 8 August 2010

Primaria_Sibiu_roAcademia ICon Arts este un eveniment unic in peisajul romanesc si chiar in cel european. El reuneste un curs international de arta contemporana, un concurs cu premii si un festival de concerte & spectacole.

Academia ICon Arts este o dovada ca Romania poate oferi un cadru natural si cultural excelent si tot atatea posibilitati de dezvoltare profesionala cat ofera si celelalte tari europene. Profesorii Academiei ICon Arts sunt valori recunoscute pe plan international si fac parte din elita artistilor ce sustin masterclass-uri in centre internationale importante.

O realizare a acestui proiect prezinta cooptarea in echipa Academiei ICon Arts si a unor valori romanesti ce s-au stramutat din tara cu ani in urma, pentru a beneficia de oportunitati inexistente in Romania. Astazi noi le oferim ocazia de a se intoarce in tara pentru a participa la acest proiect, contribuind alaturi de colegii lor la crearea de sanse profesionale pentru cat mai multi tineri europeni in Romania.

Spectacolele Academiei ICon Arts sunt destinate apropierii artistilor de public si educarii acestuia din urma, in scopul intelegerii artei contemporane.

La toate manifestarile Academiei ICon Arts intrarea este libera, iar una dintre preocuparile permanente ale organizatorilor o constituie comunicarea accesibila a mesajului artistic catre public. Spectacolul de final continua o traditie deja instaurata, aceea de a prezenta in festivitatea de gala un produs artistic de fuziune: muzica, teatru si dans, incununind astfel o perioada de lucru intens, de colaborare interdisciplinara si de apropiere a spiritelor umane. Zona Sibiului, in care se desfasoara cursurile si concertele, prezinta interes atat pentru turistii romani, cat si pentru cei din afara tarii. Din punct de vedere cultural, monumentele istorice si muzeele ofera o mare varietate de atractii, dar si recreational, in Sibiu si in vecinatatile sale existind numeroare posibilitati de distractie.

O particularitate a proiectului consta in programul de subventionare pe care organizatorii, UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Exces Music, il desfasoara in fiecare an. Astfel, taxele pentru participarea la cursuri sunt mici, comparativ cu taxele europene pentru programe similare de masterclass.