2014

Poster IAC 2014_finalPrimele editii ale Academiei ICon Arts s-au desfasurat la Breaza (Prahova). Dupa trei ani, cursurile si reprezentatiile artistice s-au mutat intr-un loc mai propice proiectelor culturale: zona Sibiului. 

Cu workshopuri desfasurate in Cisnadie si Cisnadioara si spectacole in orasul ce a devenit Capitala Culturala Europeana in 2007, proiectul Academia ICon Arts a prins radacini, a crescut si a devenit un punct de referinta in calendarul evenimentelor artistice al zonei. 

Workshopurile au fost initial axate pe zona muzicala: compozitie, muzicologie, interpretare solo, muzica de camera, orga, orchestra. Ulterior i s-a adaugat workshopul de jazz. Apoi, workshopurile au iesit din sfera muzicii si au intrat in celelalte arte. In ultimii 7 ani Academia ICon Arts a creat ateliere de dans contemporan, fotografie, teatru, arte vizuale. De la o scoala de vara de muzica, a devenit o scoala de arte contemporane.

Misiunea Academiei este sa creeze, intr-un spatiu informal, o apropiere intre tinerii artisti din Romania si din alta tari si personalitati artistice recunoscute pe plan international

Ne mandrim cu 11 editii, cu un cadru relaxant dar inspirator, cu participantii care vin la doua sau trei editii consecutive, cu profesorii extraordinari care isi dedica doua saptamani din vara spre a da mai departe din experienta lor.