Compozitor în rezidență cu Alexandru Anastasiu (vibrafon) și cvartetul de coarde RTE ConTempo – ansamblu rezident al Radioteleviziunii Irlandeze. Sub îndrumarea lui Cristian Lolea, compozitor invitat.

Cum ar fi să ai la dispoziție un ansamblu de profesioniști doar pentru tine, care timp de 10 zile să te ajute să-ți auzi și să-ți șlefuiești pe viu o piesă, de la faza de schiță până la bara de final?”

Cu acest gând am lansat în 2013 programul internațional ”Compozitor în rezidență” – un atelier de lucru dedicat tinerilor creatori de muzică nouă, ce se desfășoară în paralel cu Festivalul și Academia ICon Arts Transilvania.

In perioada 19 – 27 iulie 2017, șase compozitori vor fi invitați în cadrul școlii de vară ICon Arts Transilvania să participe în mod activ la pregătirea unui concert de muzică de cameră (vibrafon cu cvartet de coarde) împreuna cu Alexandru Anastasiu ( solist în cadrul Orchestrei Naționale Radio) și grupul cameral RTÉ ConTempo (Irlanda).

Pe parcursul rezidenței, tinerii selectați vor beneficia, de asemenea, de îndrumarea unui consacrat compozitor – invitat. Anul acesta îl avem invitat pe Cristian Lolea, compozitor român renumit la nivel internațional și stabilit în Polonia (câștigător al Premiului I – „The Roads Of Romanticisim”, Varșovia, 2007; Premiul Gopo pentru muzică de film, 2008; Premiul Special în cadrul Concursului Internațional de Compoziție “George Enescu”, 2009).

Din cei șase compozitori selectați va fi ales un câștigător, care va beneficia de o bursă completă (cazare, mese, transport local, cursuri / repetiții) și de drepturi de autor în  valoare de 500 de EURO brut. Ceilalți compozitori vor putea participa la program contra unei taxe de participare în valoarea de 2 000 lei.

Informații despre procedura de înscriere aici

icon arts_compozitor in rezidenta_1
icon arts_compozitor in rezidenta_2
icon arts_compozitor in rezidenta_3