Inscrieri

Avem plăcerea sa va anunțăm rezultatele finale pentru programul Composer in Residence – Transilvania!

Câștigător al bursei integrale și a onorariului de 500 Euro brut:

 • Ivan Vukosavljevic

Compozitori selectați (în ordinea alfabetică):

 • Timothy Doyle
 • Jesus Vargas Gonzales
 • Bogdan Pintilie
 • Sebastian Emil Țună
 • Juhani T. Vesikkala

Mentori

În perioada 19 – 27 iulie 2017, șase compozitori vor fi invitați în cadrul școlii de vară ICon Arts Transilvania să participe în mod activ la pregătirea unui concert de muzică de cameră (vibrafon cu cvartet de coarde) împreună cu Alexandru Anastasiu ( solist în cadrul Orchestrei Naționale Radio) și grupul cameral RTÉ ConTempo (Irlanda).
Pe parcursul rezidenței, tinerii selectați vor beneficia, de asemenea, de îndrumarea unui consacrat compozitor – invitat. Anul acesta îl avem invitat pe Cristian Lolea, compozitor român renumit la nivel internațional și stabilit în Polonia (câștigător al Premiului I – „The Roads Of Romanticisim”, Varșovia, 2007; Premiul Gopo pentru muzică de film, 2008; Premiul Special în cadrul Concursului Internațional de Compoziție “George Enescu”, 2009).
Cele șase lucrări vor avea premierea la Sibiu, în timpul Festivalului Icon Arts, la Sala Thalia și vor fi transmise în direct prin live streaming pe Enjoytv.ro

Eligibilitate

Înscrierea este deschisă tuturor compozitorilor care au 35 de ani (împliniți în aprilie 2017) sau mai puțin.
Taxa de înscriere este de 220 RON.
Documente necesare aplicării (Word sau PDF):

 • Formularul de participare [click pentru a descarca]
 • Dovada plății taxei de înscriere
 • Pașaport/ CI  (scanat)
 • Biografie (max 1 pag).
 • Recomandare din partea unei personalități/profesor/compozitor renumit (scan)
 • Partitură în format PDF și înregistrarea aferentă (se acceptă și link pe Soundcloud/pagina personală)
 • Descrierea proiectului de lucrare pentru vibrafon și cvartet de coarde (max 10 rânduri)

Documentele de mai sus vor fi trimise la adresa office@iconarts.ro până la data de 2 aprilie 2017.

Etape

Compozitorii selectați în această primă faza vor fi anuntați aici, pe site-ul ICon Arts, începând cu data de 6 aprilie 2017.

Dintre aceștia, unul dintre ei va beneficia de o bursă de participare în cadrul programului. Bursierul va fi anunțat aici începând cu 12 aprilie 2017.

După anunțarea acestei selecții, cei 5 compozitori finaliști vor trebui să plătească taxa de 2 000 lei în contul organizatorului, nu mai târziu de 10 zile de la anunț. Taxa include cazare, 3 mese pe zi, taxele aferente workshop-urilor de compoziție și interpretare din perioada 19 – 27 iulie 2017. În cazul în care o plată este întârziată, locul va fi redistribuit unui compozitor aflat pe lista de așteptare.

După selecție, predarea partiturilor noi, originale, pentru vibrafon și cvartetul de coarde se va face până la data de 1 iunie 2017. Acest interval va permite atât compozitorilor cât și interpreților să țină legătura via email și să se pregătească pentru sesiunile de lucru din iulie.

Plata taxei de participare va fi făcută către:

UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
IBAN: RO89RNCB0072049694370001
deschis la BCR Sector 1, București

Detalii plată: “taxa participare pentru programul ICon Arts Compozitor în rezidență”

Sau via  PayPal: academia.iconarts@gmail.com

Câștigătorul bursei va beneficia de transport local, cazare, 3 mese pe zi în perioada 19 – 27 iulie 2017, la care se adaugă un onorariu brut pe drepturi de autor în valoare de 500 EUR.

Copyright

Participarea în cadrul acestui program presupune cedarea drepturilor de autor pentru reproducerea mecanică, fixarea și difuzarea operei realizate în cadrul rezidenței, către organizatorul UCIMR. Compozitorul are obligația de a specifica în partitură “Lucrare scrisă pentru programul Compozitor în rezidență – ICon Arts Transilvania, România 2017”.