Testimoniale

"Un loc de intalnire… de inspiratie… de oameni frumosi…. de descoperire….de inspiratie…."
Ana Coltatu, dans contemporan, ICon Arts Sibiu 2010 si 2011

"Acum ca este oficial (nr: castigarea unei burse totale la Institute Of Contemporary Music Performance), doresc sa impartasesc cu voi faptul ca sunt cu un pas Mai aproape de visul meu! Multumesc ICon Arts pentru ca prin tine am intalnit oameni extraordinari care mi-au schimbat viziunea si viitorul ( Alexandru Anastasiu si Mircea Ardeleanu ).”
Alexandra Chira, percutie, Icon Arts Sibiu 2007 – 2013

“Doua saptamani in care simti ca inima ti-o ia la fuga cu 1000 de km la ora de fericire si nu ti-o poti controla. Doua saptamani in care ai vrea sa te poti multiplica de n ori, sa fii peste tot. Doua saptamani in care refuzi sa te pui la somn pentru ca vrei sa profiti de fiecare secunda. O experienta superba, intr-un loc superb, alaturi de oameni exceptionali.”
Mihaela Romonti, fotografie, ICon Arts Sibiu 2010

“Imi este dificil sa pun in cateva cuvinte ce a insemnat pentru mine ICon Arts… Efervescenta artistica pe care o ofera este destul de rara si e aproape imposibil sa nu te schimbe macar putin in bine. Pentru mine a fost prima experienta de tip „scoala de vara” si pricina legarii multor prietenii! ICon Arts a actionat ca o fereastra catre vest, ba chiar o usa, permitandu-mi sa cunosc profesorul la care am mers sa studiez compozitia in Birmingham. Prin concursul de compozitie si perioada de timp de cateva zile In care trebuia sa scrii o lucrare de 3-4 minute, ICon Arts cultiva in muzicienii participanti si realitatea cruda a „deadline”-ului si impune o anumita virtuozitate atat a compozitorului cat si a interpretilor. Astfel, la Cisnadie a fost pentru prima data cand am avut oportunitatea sa lucrez la o compozitie de-a mea alaturi de instrumentistii ce au interpretat-o. Ulterior, prin castigarea programului „Compozitor in rezidenta”, am putut lucra la pregatirea interpretarii lucrarii mele cu dirijorul Gabriel Bebeselea si orchestra ICon Arts, experienta pe care o recomand oricarui tanar compozitor!
Sebastian Androne, bursier “Compozitor in rezidenta”, ICon Arts Sibiu 2013

“Nu va recomand sa mergeti la ICon Arts. Pentru ca ii veti intalni ca profesori pe oamenii pe care i-am intalnit eu acum cativa ani si o sa ma oftic. O sa ma oftic pentru ca ei sunt mai buni acum si au mai multe lucruri sa va arate. O sa ma oftic pentru ca voi ii veti cunoaste pe participanti si eu nu. Pentru ca veti bea impreuna, veti invata lucruri, veti lega prietenii si veti construi vise. Pe unele le veti urma, pe altele nu, dar nu veti sterge nici unul de pe hartie si dupa ceva ani o sa va intrebe un organizator cum a fost. Nu va veti aminti mare lucru, dar nici nu veti uita vreodata cat de bine a fost.”
Ana Maria Iana, fotografie, ICon Arts Sibiu 2010