Teatru Instrumental

icon arts_dreamers identityAtelierul de teatru instrumental este un incubator de idei creative pentru tinerii compozitori, interpreti si dansatori care accepta provocarea de a pune la punct, intr-un timp foarte scurt, o mini-productie pentru concertul de inchidere a editiei.

Teatrul instrumental a intrat in preocuparile echipei ICon Arts incepand cu anul 2005, cand evenimentul era organizat la Breaza. De-a lungul timpului, ne-au fost alaturi in acest proiect regizorii Petru Maier – Bianu si Paul Sorin Damian.

In 2007, la Cisnadioara, dintr-o astfel de provocare a luat nastere spectacolul “Dreamer’s Identity” – o productie ce a reunit cursantii ICon Arts intr-un frumos proiect de colaborare, in regia lui Paul Sorin Damian, conducerea muzicala a Dianei Gheorghiu si o coregrafie semnata de Florin Fieroiu.

Un an mai tarziu, “Dreamer’s Identity” castiga selectii de proiecte la CNDB – Centrul National al Dansului din Bucuresti si AFCN – Administratia Fondului National Cultural si este prezentat intr-un program educativ, pentru atragerea publicului tanar catre artele contemporane ale spectacolului. Turneul organizat in licee din Bucuresti, Orsova, Drobeta Turnu-Severin si Turnu-Magurele s-a bucurat de un interes enorm in randul elevilor, inregistrand o prezenta-record de public.

Din distributia spectacolului “Dreamer’s Identity” – 2008 au facut parte:  Alexandru Berehoi – clape, Alexandra Potanga Cotosman – violoncel, Daniel Mihai – vioara, Claudiu Danciu – clarinet si dansatorii Oana Rasuceanu,  Dana Balint, Tunde Baczo, Andreea Novac. Invitat special: Matei Ulmu Damian – chitara electrica. Regia: Paul Sorin Damian, Coregrafia: Florin Fieroiu, Muzica: Diana Gheorghiu.

[Dreamer’s Identity]