Sebastian Marcovici

Sebastian Marcovici este unul dintre cei mai apreciati fotojurnalisti din Romania.

Fotograf din 2008, Sebastian Marcovici a obtinut in numai doi ani de activitate prima distinctie nationala. In 2010, Asociatia Artistilor Fotografi din România i-a decernat premiul „Fotografia anului” la sectiunea jurnalism sportiv.

In 2011 castiga cea mai importanta distinctie acordata de AAFR, Medalia de Aur a Salonului National, cu o fotografie ce a facut inconjurul lumii – presedintele României, Traian Basescu, inconjurat de zeci de prelati la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Saguna. Aceeasi fotografie a fost premiata cu Medalia de Aur de catre FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) si cu locul I la sectiunea fotojurnalism la Salonul National „Fotograful Anului”.  

Sebastian Marcovici este fotograf oficial al celor mai importante evenimente culturale si sportive din tara (Festivalul International de Teatru, la evenimentele companiei Ambient, la Turul Ciclist, Red Bull Romaniacs, Festivalul International de Jazz, Târgul de Craciun din Sibiu sau Astra Film Fest), iar din 2010 reprezinta pe plan fotojurnalistic brandul Nikon.

Proiectul Focus Sibiu, ce ii apartine, este una dintre cele mai importante si complete retrospective foto din România, expozitia fiind locul in care, in fiecare an, artistul Sebastian Marcovici se intâlneste cu fotojurnalistul.

Sebastian Marcovici este alaturi de Academia ICon Arts din 2013. Este prima data cand sustine un curs si la ICon Arts Roma.