Academia ICon Arts Transilvania – Ediția a XIX-a

Înscrieri –

Mii de ore de studiu pe an și accesul la educație superioară uneori nu sunt suficiente ca un tânăr artist să facă saltul spre excelență. Este nevoie de un declanșator care să activeze acea sclipire. Și la momentul potrivit.

Și nu este un secret: acest lucru este posibil prin participarea la masterclass-uri cu profesori de reputație internațională. Artiști care performează pe marile scene ale lumii, muzicieni cu o vastă experiență care pot deschide rapid orizonturi artistice pentru cei care își doresc să evolueze. O astfel de întâlnire poate face marea diferență dintre un simplu talent și începutul unei cariere strălucite. Și avem atât de multe exemple de succes.

Din aceste motive a luat naștere în România proiectul Academiei ICon Arts în urmă cu 18 ani. Este prima școală de vară dedicată artelor contemporane din Estul Europei. Iar mulți dintre tinerii participanți sunt astăzi artiști cu renume mondial.

 

Înscrie-te acum la ICon Arts Transilvania 2021

24 iulie – 9 august, Biertan, Richiș, Alma Vii

În fiecare an, zeci de tineri artiști se întâlnesc în sudul Transilvaniei pentru a participa la masterclassuri, pentru a susține primele concerte în fața unei audiențe internaționale – în cadrul Festivalului ICon Arts – pentru a-și lega inspirația de peisajul de basm transilvănean și, pur și simplu, pentru a trăi preț de câteva zile într-o comunitate multiculturală, descoperind bogăția tradițiilor și gastronomiei locale.

 

Cui se adresează Academia ICon Arts?

Master classurile ICon Arts, prin secțiunile dedicate muzicii – compoziție, interpretare solo, muzică de cameră, Composer in Residence – se adresează elevilor și studenților care studiază la instituțiile de profil, care intenționează să-și ducă cunoștințele la nivelul următor.

Masterclassurile de jazz, dans contemporan și teatru se adresează unui public de 16 – 35 de ani, iubitor al acestor arte, ce deține un nivel minim de cunoștințe în domeniu. Studiile de specialitate nu sunt obligatorii.

 

Clase de studiu

Cea de-a XIX-a ediție a Academiei ICon Arts Transilvania se va desfășura la sfârșit de iulie și în prima parte a lunii august, în două perioade distincte:

În perioada 24 iulie – 1 august 2021 vor avea loc următoarele secții de studiu:

În perioada 1 – 9 august 2021 vor avea loc următoarele secții de studiu:

Academia din 2021 va mai cuprinde clasele de: Canto, Contrabas, Jazz, Dans contemporan, Teatru, Songwriting camp, Muzică de cameră și Rezidența în compoziție. Vom reveni cu noutăți, actualizări în această pagină și pe Facebook.

Un program zilnic, al celor 9 zile la ICon Arts, poate fi descărcat de aici:
24.07 – 01.08.2021 PROGRAM zilnic cursanti
01.08 – 09.08.2021 PROGRAM zilnic cursanti

În contextul Covid-19: evenimentul va avea loc ținând cont de reglementările în vigoare. Ediția 2020 s-a desfășurat conform calendarului, cursurile fiind organizate în siguranță, iar evenimentele au avut loc în aer liber în proporție de 90%.

Ofertă specială: rezervarea locului este posibilă și la ediția de anul acesta doar prin plata avansului în valoare de 600 de lei, restul de 1.600 de lei îl puteți achita până în ziua începerii evenimentului.

În contextul în care evenimentul se va anula, vă vom restitui integral sumele achitate pentru înscriere.

 

Detalii despre înscrieri

Pentru fiecare masterclass sunt disponibile un număr de 8 locuri.

Pentru a vă înscrie la cursul dorit din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania, avem rugămintea:

  • să vă alegeți pachetul potrivit (detalii mai jos)
  • să descărcați și completați talonul de înscriere
  • să trimiteți la adresa office@iconarts.ro  un mail cu talonul atașat și dovada plății pachetului.
  • * La cursurile evidențiate prin asterisc va avea loc o preselecție pe baza unei biografii a candidatului însoțite de un self-tape de maximum 5 minute (înregistrare solo). Candidații care nu au fost selectați vor primi înapoi suma plătită pentru rezervarea locurilor.

Înscrierea este completă în momentul în care a fost achitată taxa integrală a pachetului de participare – chiar dacă plata se face în două rate.

Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Pentru minori, documentele de mai sus trebuie însoțite de un acord parental [descarcă model aici].

 

Pachete ICon Arts standard:

Pachetul 1: 
800 lei – Include doar taxa aferentă cursurilor, participarea la brunch-uri, pentru perioadele 24.07 – 01.08.2021 sau 1 – 09.08.2021

Pachetul 2: 
2200 lei – Include cazarea, cursurile și 3 mese/zi pentru perioadele 24.07 – 01.08.2021 sau 1 – 09.08.2021

Discount Early Bird 10%
Optați pentru Pachetul 2 până la data de 1 aprilie 2021 și beneficiați de costul redus, în valoare de 2.000 de lei

Cont UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România: RO40BTRLRONCRT0477088102 – Banca Transilvania, Sucursala Obor

 

Plata în rate
Există posibilitatea de a achita contravaloarea unui pachet în 2 rate (600 de lei prima rată, restul de plată conform pachetului ales).

 

Prima rată nu este returnabilă. A doua rată trebuie achitată până la data de 15 iunie.
Suma achitata nu se returneaza dupa data limita a inscrierilor.

Important: Data limită de înscriere este 1 iulie 2021 sau în măsura ocupării locurilor disponibile. Vă reamintim că sunt disponibile doar 8 locuri pentru fiecare secțiune de studiu.

Vă așteptăm în Transilvania și vă invităm să faceți parte din fenomenul ICon Arts!