MiniCellos

MiniCellos sau primii pași în lumea muzicală a tinerilor violonceliști

În anul 2019 a avut loc pentru prima dată în România un masterclass dedicat copiilor începători cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

MiniCellos face parte în 2020 din academia de vara ICon Arts unde, alături de violoncelista Ella Bokor, cei mici vor avea ocazia să învețe cum să îndrăgească violoncelul prin diverse jocuri atractive. Timp de o săptămână copiii se vor familiariza cu elemente tehnice de bază, cu improvizația, vor învăța cum să îngrijească instrumentul și multe altele. Cei mici vor avea parte atât de lecții individuale cât și de lecții de muzică de cameră, toate culminând cu un moment muzical rezervat în concertul de final al master class-ului.

 

Despre Ella Bokor

Violoncelista Ella Bokor este membră a ansamblurilor: PlaCello, Duo Cello Jaya, Ludens Piano Trio, Violoncellissimo şi a Orchestrei Române de Tineret.

În anul 2016 a lansat CD-ul Duo Cello Jaya – Tales şi a susţinut Turneul Naţional Tales, Vietnam Tour şi Cello Irish Tour. De asemenea, a realizat înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune și a Televiziunii Române, alături de Duo Cello Jaya.

În 2019 a susţinut în calitate de profesor masterclass-ul Muzica la Altitudine, alături de violoncelistul Răzvan Suma, la festivalul/masterclass ICon Arts Transilvania şi a susţinut Turneul Naţional Violoncellissimo.

În 2020 participă la Turneul Naţional PlaCello – Uvertura şi la lansarea CD-lui alături de ansamblul de violoncele PlaCello.

A participat la master class-uri și festivaluri precum: ICon Arts, Festivalul SoNoRo, SoNoRo Interferențe, SoNoRo Conac, Isa16 – International Summer Academy, Villa Musica, Cello Akademie Rutesheim, Plovdin Chamber Music International Festival, Festivalul Internațional George Enescu, Sunetul Muzicii, Armonii Poetice, Nocturne Baroce, Bucharest Music Film Festival, Simn Festival, TIFF și Festivalul Meridian. Colaborează cu instituții și orchestre precum: Filarmonica „George Enescu”, ansamblul Les Dissonances și Richard Wagner International Orchestra.

De-alungul carierei artistice a susținut concerte și a studiat alături de muzicieni de prestigiu precum: Alexander Bouzlov, Marin Cazacu, David Grimal, Jan-Erik Gustaffson, Alexandra Guțu, Diana Ketler, Fenyo Laszlo, Sergey Malov, Adrian Mantu, Alissa Margulis, Anita Mitterer, Marie Luise Neunecker, Răzvan Popovici, Răzvan Suma, Marcin Sieniawski şi Christoph Wyneken.

 

Detalii despre înscrieri

Pentru acest masterclass sunt disponibile doar 5 locuri.
Perioada de desfășurare: 26 iulie – 2 august 2020

Pentru a vă înscrie la acest curs din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania, avem rugămintea:

  • să redactați o scrisoare de intenție în urma căreia se va face selecția finală de către coordonatoarea cursului. Vă rugăm să menționați de cât timp studiază violoncelul și la clasa cărui profesor.
  • data limită de trimitere a scrisorii este 15 mai, iar rezultatele vor fi afișate până la data de 1 iunie 2020.
  • dacă ați fost selectat, vă rugăm să vă alegeți pachetul potrivit (detalii mai jos)
  • să descărcați și completați talonul de înscriere
  • să trimiteți la adresa office@iconarts.ro  un mail cu talonul atașat și dovada plății pachetului până la data de 15 iunie.

IMPORTANT: Fiecare participant va fi însoțit de un părinte pe toată perioada cursului, cheltuielile de cazare și pentru părinte fiind incluse în prețul de mai jos.

Înscrierea este completă în momentul în care a fost achitată taxa integrală a pachetului de participare – chiar dacă plata se face în două rate.

Documentele de mai sus trebuie însoțite de un acord parental [descarcă model aici].

 

Pachete ICon Arts standard:

Pachetul 1: 
600 lei – Include doar taxa aferentă cursurilor, pentru perioadele 25.07 – 02.08.2020 sau 2 – 10.08.2020

Pachetul 2: 
2500 lei – Include cazarea pentru copil și părinte, cursurile și 3 mese/zi pentru perioadele 25.07 – 02.08.2020 sau 2 – 10.08.2020 pentru copil. Părintele beneficiază doar de cazare.

Discount Early Bird 10%
Optați pentru Pachetul 2 până la data de 1 aprilie 2020 și beneficiați de costul redus, în valoare de 2000 de lei

Cont UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

RO40BTRLRONCRT0477088102 – Banca Transilvania, Sucursala Obor