SLOW LIFE@ DANS & YOGA PENTRU SUFLETE URBANE

Atelier-laborator imersiv de dans contemporan & yoga în natură

cu/de: Andreea Belu & Cosmin Manolescu (RO)

ICon Arts Academy 2020, Richiș, 25 iulie – 2  august 2020

 

Slow Life @ dans & yoga pentru suflete urbane propune nouă zile de natură, acompaniată de sesiuni de yoga și tehnici posturale la rasăritul soarelui, conduse de Andreea Belu, excursii performative, exerciții de scriere creativă și storrytelling, jocuri și experiențe de improvizație și sesiuni de dans la apusul soarelui. Exersăm creativitatea în grup și individual, fiecare participant fiind invitat să dezvolte pe parcursul atelierului un solo sau duet performativ, ce va putea include muzică, text, sunet sau mișcare. La sfârșitul atelierului ne întâlnim cu publicul în cadrul unei prezentări informale, organizate pe 1 august 2020.  Ne dăm timp pentru impresii de final la Partying – un format de petrecere performativă la lumina stelelor, condus de Cosmin Manolescu.

Slow Life @ dans & yoga pentru suflete urbane  este un nou format de atelier-laborator de dans contemporan & yoga în natură, condus de coregrafii Andreea Belu și Cosmin Manolescu. Slow Life continuă și dezvoltă experiența imersivă în natură a atelierului de la Alma Vii, din cadrul ICon Arts Academy 2019 și a proiectului artistic Simple Plăceri, derulat la Cascada Urlătoarea în septembrie 2019. Atelierul este o explorare a performativății corpului în relația cu elementele primordiale ale vieții – soarele, aerul, apa și pământul-  explorând, în egală măsură, ideea de togetherness (împreună), well-being (stare de bine) și masaj emoțional – o metodă de lucru personală, dezvoltată de Cosmin Manolescu în cadrul proiectului [Fragil].

Atelierul, cu participare internațională, propune o structură intensivă si experimentală deschisă tinerilor artiști – dansatori, actori, muzicieni – dar și publicului amator interesat de a ieși din zona de confort, precum și celor care doresc să descopere universul dansului contemporan într-un format neconvențional.

___________________________________________

ORAR
25 iulie | sosirea participanților, cina, sesiune informală de cunoaștere și acomodare
26 iulie  – 30 iulie | atelier și explorări performative în natură, zilnic, 8 ore/zi

1 august | performance final ora prânzului & seara, Partying până la răsăritul soarelui
2 august | plecarea participanților

___________________________________________

ÎNSCRIERI
Atelierul este deschis unui număr maxim de 8 participanți – dansatori, performeri, muzicieni, actori sau alte persoane interesate de dansul contemporan. Un număr de 3 locuri vor fi oferite participanților străini. Locurile vor fi ocupate în ordinea înscrierilor.

___________________________________________

TARIFE:

Pachetul 1: 600 lei (125 Euro) – include doar taxa aferentă atelierului
Pachetul 2:  2200 lei (460 Euro) – include taxa aferentă atelierului, cazarea în cameră dublă/triplă la o pensiune în Richiș și 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), pentru 8 zile

Plata în rate
Există posibilitatea de a achita contravaloarea unui pachet în 2 rate (30 % prima rată, 70% a doua rată). Prima rată nu este returnabilă.

Taxa de participare se va achita în contul UCIMR: Cont UCIMR: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România: RO40BTRLRONCRT0477088102 – Banca Transilvania, Sucursala Obor, iar o confirmare a plății va fi trimisă la adresa office@iconarts.ro împreună cu talonul de înscriere care este disponibil aici.

Înscrierea la atelier va fi posibilă în limita locurilor disponibile. Locurile se vor ocupa începând cu data de 1 februarie în ordinea înscrierii, până la data de 1 iunie 2020.  Înscrierea și participarea la atelier devin valide după efectuarea plății taxei parțial (30% din suma totală) sau integral.

Important –  Vor exista 3 burse disponibile (1 pentru participanți români, 2 pentru participanți străini) care vor fi confirmate la finalul lunii mai. În cazul în care sunteți interesați să obtineți o bursă, vă rugăm să trimiteți o scrisoare de motivare și CV pâna la data de 15 martie 2020 la adresa cosmin@danswanderer.ro.

_________________________________________

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga ș.a. În cei peste 25 ani de activitate profesională, a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat un premiu de excelență pentru dezvoltarea dansului contemporan, iar în decembrie 2015, Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”. În ianuarie 2017 a primit  premiul pentru Rezistență în cultură pentru cei 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor, oferit de Administrația Fondului Cultural Național.  În 2019 începe colaborarea cu Andreea Belu, în cadrul proiectului artistic “Simple Plăceri”, care este prezentat la Cascada Urlătoarea și spațiul POINT. Împreună vor realiza în octombrie 2020 un performance durațional, care va avea premieră la Muzeul de Artă Recentă/Mare din București și la Muzeul Național de Artă din Craiova.

Face parte din echipa de artiști-profesori coordonatori ICon Arts Academy din 2015.

 

Link-uri video:
Bucurați-vă | Icon Arts Academy 2018, Alma Vii – https://vimeo.com/290762095
Simple Plăceri (2019) – https://vimeo.com/382185103
http://www.dans.ro

 

ANDREEA BELU este coregrafă și interpretă de dans contemporan, activitatea ei fiind condusă de interesul pentru educarea conștiinţei individuale și corporale, dezvoltarea inteligenţei corpului prin pregătirea lui pentru marea diversitate a schemelor de mișcare.  A absolvit studiile de licență și master la secția de coregrafie a Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. ”I. L. Caragiale” din București și a programului de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, tot în București.  Predă dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates și Yoga  de peste 10 ani. De-a lungul anilor, a colaborat ca performer, profesor și student cu Centrul Național al Dansului din București, Asociația 4Culture, Fabrica de Pensule, The Workshop Foundation (Ungaria), North Karelia College (Finlanda), Universitatea de Arte din Târgu Murteș, Tangaj Dance Collective, Teatrul German de Stat din Timișoara. Este co-coordonator al proiectului +2017 [despre corp, iubire și dans contemporan] și al platformei DanceCloud.  Creează mișcare scenică pentru piese de teatru, colaborând cu instituții ca: Teatrul Szigligeti Oradea, Teatrul Național București, Teatrul Metropolis, Teatrul Matei Vișniec Suceava.  Mișcarea, dansul și teatrul sunt pentru ea un mod direct și sincer de a ajunge la oameni.

 

Link video: https://www.youtube.com/watch?v=v1-CzkWN4OA