Albert Tajti

Albert Tajti este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România.

S-a născut în Piatra Neamț, în 1984, și a început studiile muzicale în școala primară. În aceeași perioadă și-a descoperit pasiunea pentru muzica jazz, urmând a-și concentra întregul viitor artistic în aceasta direcție.

În anul 2004 se înscrie la secția de Compoziție Muzicală a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj pentru a-și aprofunda cunoștințele atât în materie de orchestrație cât și de structură componistică.

Pe parcursul facultății se alătură proiectelor de jazz existente și participă la numeroase cursuri și concursuri pentru a-și extinde orizonturile muzicale, printre care se numără și cursurile ICon Arts la care ia parte pentru perfecționare în acompaniament și solistică, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian, cursuri urmate consecutiv între anii 2010 și 2012.

În toamna anului 2011 se stabilește în București și colaborează de atunci cu succes, atât în rol de acompaniator, cât și în rol de compozitor și aranjor, cu unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz din România: Luiza Zan, Nadia Trohin, Ana Cristina Leonte, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Alex Man, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Michael Acker, Răzvan Cojanu, Vlad Popescu, Octavian Scurtu; fiind în același timp prezent pe scenele celor mai importante festivaluri: Bucharest Jazz Festival, Green Hours International Jazz Festival, Alba Jazz, Jazz TM, Dobrojazz,

EUROPAfest, The Gardener Jazz Festival, Csiki Jazz, Street Delivery.

Anul 2018 este cel de-al doilea în care Albert Tajti se va alătura în calitate de profesor la  Academia ICon Arts, sectia de Jazz.