Aura Twarowska

Stralucitoare pe una dintre cele mai mari scene lirice ale lumii, Aura Twarowska este o reprezentanta de seama a artei vocale romanesti contemporane, apreciata de lumea muzicala internationala.

Nascuta in 1967 la Lugoj, judetul Timis, Aura Twarowska a urmat cursurile Universitatii de Vest din Timisoara in cadrul Facultatii de muzica la clasa de canto a profesoarei Ana Stan-Slusar, perfectionandu-se apoi la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti cu profesoara Georgeta Stoleriu.

Castigatoare a unor prestigioase premii la concursuri nationale si internationale, Aura Twarowska a debutat pe scena operei timisorene in rolul titular din “Carmen” de G.Bizet, remarcandu-se apoi si in alte roluri de referinta.

Momentul decisiv al carierei Aurei Twarowska s-a produs in anul 2007 cand, dupa ce a fost impresionat de vocea ei, Ioan Holender i-a propus sa devina solista a Operei de Stat din Viena. Aceasta colaborare i-a oferit sansa sa evolueze pe alte mari scene lirice europene si nu numai, si sa colaboreze cu dirijori ilustri ca Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Ernst Marzendorfer sau Paul Nadler, si sa imparta scena cu solisti ca Anna Netrebko, Kiri Te Kanawa, Dmitri Hvorostovski, Jose Cura, Roberto Alagna s.a.

Desi solicitata in multe tari, Aura Twaroswska revine constant in tara unde colaboreaza cu teatrele lirice din Bucuresti, Cluj sau Timisoara si cu dirijori ca Horia Andreescu si Cristian Mandeal.

Cu un repertoriu ce cuprinde pe langa opere apartinand unor stiluri diverse si pagini vocal-simfonice sau miniaturi vocale, mezzosoprana Aura Twarowska are si o interesanta activate pedagogica.