Ciprian Pop

Ciprian Pop s-a nascut la 8 iulie 1987 in Bistrita si in acest moment se numara printre cei mai apreciati chitaristi de jazz din peisajul romanesc. Talentul muzical a fost mostenit de la parintii sai, acestia fiind la randul lor interpreti de muzica pop.

Pasiunea pentru muzica s-a remarcat din copilarie, cand a decis sa urmeze cursurile Scolii de Muzica Bistrita si mai apoi Liceului de Muzica “Tudor Jarda”. Si-a perfectionat studiile la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti – Facultatea de Compozitie Muzicala, Sectia Jazz, sub indrumarea Prof. Mircea Tiberian, fondatorul si coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti. Pe perioada celor patru ani a urmat cursurile de jazz organizate in cadrul Festivalului ICon Arts sutinute de profesorul Sorin Romanescu. Sub atenta indrumare a renumitului profesor a devenit un instrumentist  versatil si creativ, ca urmare a tehnicilor studiate.

In perioada 2010-2012 a urmat Studiile Universitare de Masterat-Muzica si Cultura Pop-sectia Jazz.

Eforturile sale au reprezentat un urias pas inainte in evolutia sa ca instrumentist, astfel ca in 2009 a fost desemnat castigatorul concursului  – ’’Festivalul Ziua Chitarelor’’ prima editie – Bucuresti. In 2011 a castigat premiul pentru cel mai bun instrumentist la ’’Festivalul International Studentesc de Jazz’’  din Targu – Mures. In cadrul aceluiasi festival a castigat si Trofeul  in cadrul grupului Jazz Challenge.

A sustinut numeroase concerte cu Sorin Romanescu, Luiza Zan, Vlad Popescu, Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man si multi alti artisti de renume.

In ce priveste muzica contemporana, s-a implicat in proiecte cu  Mihaela Vosganian si Irinel Anghel, parte din grupul experimental Inter-art.

De asemenea, a colaborat cu Nicolas Simion in proiectul „Nicolas Simion Group” si a sustinut concerte cu tematici diferite la Teatrul Act cu Vlad Popescu, George  Natsis, Adrian Flautistu (proiectul Question & Answer-Music of Pat Metheny, Flight to Freedom, Oceano, So Danco Samba, etc.)

Anul 2018 este al doilea in care Ciprian Pop se alatura Academiei ICon Arts, de data aceasta, in calitate de profesor la sectia de Jazz.