Fernando Mihalache

Fernando Mihalache este doctorand al Universităţii Naţioanale de Muzică, (lucrarea “Muzica de fim românească), masterand al aceleiaşi Universităţi, licenţiat în compoziţie, promoţia 2002. A absolvit cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, secţia “Acordeon”.

Fernando Mihalache a fost profesor preparator în cadrul Universităţii Naţioanale de Muzică Bucureşti, colaborator al Teatrului Naţional, actualmente fiind colaborator al Operetei Naţionale din Bucureşti. Susţine numeroase concerte atât în postura de acordeonist dar şi în cea de naist sau pianist. Dintre cele mai importante, amintim: Festivalul Jazz Blues & More, Piaţa George Enescu (2012),“The Sound of Spring”, Sala Radio (2012), spectacolul “Seasons Rendezvous”, Sala Radio (2012), Festivalul George Enescu (2011), spectacolul “Crăciun pentru toţi”, Ateneul Român, Bucureşti (2009 şi 2010), participare la “Bucharest Music Film Festival”, Piaţa George Enescu, Bucureşti (12-20 iunie 2010), spectacolul de comemorare Jold Kerestely – “O viaţă pentru muzică”, Sala Palatului, Bucureşti (mai 2009), concertul “Rosso Latino” la Sala Radio, Bucureşti (aprilie 2009).

Proiectul “Hot Club de Bucharest” reprezintă o formulă care îi evidenţiază calităţile excepţionale de acordeonist. Mai putem aminti şi prezenţa sa în deschiderea Festivalului Internaţional de Jazz, Bucureşti (mai 2008) sau în spectacol de muzică norvegiană, la invitaţia Consulatului Norvegiei la Bucureşti – în calitate de pianist.

O altă formulă interesantă este “M.T. Band” (Germania) – în care Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în anul 2009.

Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”.