Răzvan Suma

Răzvan Suma este Solist Concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor la Universitatea Națională de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea Masterclass-uri în Spania, Italia, Polonia, Serbia, Argentina, Bulgria, Lituania, Ucraina, Vietnam sau Coreea.

Răzvan este câștigător al concursurilor de mare prestigiu Giovanni Batista Viotti –  Italia sau Markneukirchen – Germania.

De asemenea Răzvan este fondator al Ansamblului PlaCello, din care mai fac parte violonceliștii Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian.

A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Richard Galliano, Wen Sinn Yang, Yi-Bing Chu, Cristian Măcelaru, Philippe Graffin, Cvartetul Borromeo, Justus Franz sau Naoto Otomo, în săli de renume precum Berliner Philharmoniker, Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, Megaron din Atena, Kursall din San Sebastian, Casa da Musica din Porto sau Opera House din Hanoi – Vietnam.

Răzvan este inițiator și Director Artistic al CellEAST Festival.