Musica Ricercata alături de Rodica Vică și Gabriel Bebeșelea, în deschiderea Festivalului ICon Arts

Festivalul ICon Arts debutează într-un mod absolut încântător la Mediaș prin concertul „BaRockIn’ Transylvania” susținut de Musica Ricercata și soprana Rodica Vică.

Elegantul concert de deschidere s-a bucurat de prezența unui public entuziast, prezent în număr mare în incinta Bisericii fortificate „Sf. Margareta”, în seara zilei de luni, 22 iulie.

Cuvântul înainte a aparținut, conform tradiției, lui Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului care a ajuns anul acesta la Ediția cu numărul 17. A vorbit despre programul bogat, diferit de la an la an, la ediția aceasta 12 localități găzduind evenimente aproape în fiecare zi.

„Deși fiecare spectacol va avea o poveste a sa și se va distinge prin unicitate, toate evenimentele sunt unite pe harta Transilvaniei prin prospețime, creativitate și în general prin experiența Festivalului care unește comunități în jurul artelor contemporane. ”

Înainte de începerea concertului, a fost invitat Gabriel Bebeșelea, dirijor și fondator al ansamblului Musica Ricercata:
„Acest concert se conturează în jurul ideii de sincronism, fiindcă, după cum vom vedea împreună în această seară, muzica din Transilvania era în legătură directă cu ceea ce se întâmpla în muzica europeană de secol XVII sau XVIII.”

Orchestra a fost prezentă la Mediaș într-o formulă specială, fiecare membru aparținând unei naționalități diferite, tinerii artiști fiind parte componentă din European Union Youth Orchestra.

În prima parte a serii, vizitatorii au fost întâmpinați de ghizii locali care au expus povestea fascinantă a Bisericii fortificate din Mediaș ce datează din anul 1488.

Mai multe despre surprizele rezervate de programul săptămânii, vă invităm să aflați de aici:

https://www.iconarts.ro/program/program-festival/

 

Fotografii de Mihai Benea.